maandag 28 oktober 2019

Women Leaders: Building Peace en Security: DAG 6 en 7

Een veilige omgeving voor de vrouw is een veilige omgeving voor allen!
Veiligheid is in vele van onze landen een ernstig vraagstuk. Ook in ons land is het veiligheidsgevoel van vele burgers niet wat het wezen moet. Een goede graadmeter voor de veiligheid is mijns inziens hoe veilig vrouwen en kinderen zijn in de samenleving. Daarom vind ik ook dat sterk beleid voor bescherming van vrouwen, aan de basis ligt van bescherming van de totale samenleving.

Vital Voices Global Initiative
De Vital Voices Global Initiative richt zich op projecten in onze regio voor het bestrijden van huiselijk geweld, sexueel geweld, mensenhandel, en Schadelijke Traditionele Handelingen. Hierbij richten zij zich ook naar de slachtoffers door hen die bescherming en ondersteuning te bieden ( vaak via andere instanties).
Van de vele mogelijkheden die deze organisatie biedt op het vlak van de versterking en verbetering van de vrouw haar veiligheid, is het interressant dat Vital Voices ook training biedt aan mensenrechten activisten en journalisten die op dit thema werken. Ook zij die zich richten op het aspect van mensenhandel kunnen er terecht voor versterking van hun skills en netwerk.

Beter en Veilig Suriname
Ook in Suriname kennen wij al deze bedreigingen van de veiligheid van de vrouw en dus van onze samenleving. En niet alleen in de stad, maar ook in onze binnenlanden. Er zijn hierover vaker klachten bij ons gedeponeerd. Jammer genoeg constateer ik dat Vital Voices Global Initiative niet actief is in ons land. Op mijn vraag als wij als samenleving toch gebruik kunnen maken van de verschillende mogelijkheden, is positief gereageerd. Ik heb gelijk aangegeven dat de belangstelling er zeker is en na terugkeer in ons land zal ik gelijk deze mogelijkheden voorleggen aan de organisaties en personen die daar goed gebruik van kunnen maken. Ik zal hen ook bijstaan in hun eerste kontakten met de organisatie. Zo bouwen wij samen aan een beter en veilig Suriname. Want daar waar een vrouw zich veilig voelt, voelen kinderen zich veilig en dus voelt iedereen zich veilig!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten